Diós kifli
HOZZÁVALÓK:
25 dkg | világos tönkölybúza liszt |
14 dkg | cukor |
10 dkg | darált dió |
4 g | sütőpor |
15 dkg | vaj (vagy margarin) |
1 db | citrom reszelt héja |
1 db | tojás |
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet elkevertem a cukorral, sütőporral, dióval, reszelt citrom héjjal, belemorzsoltam a vajat, tojás hozzáadásával tésztává formáztam.
A kifli formákat olvasztott zsiradékkal kenőecsettel enyhén kikentem és 20 g tészta gombócokat nyomtam a formákba amit elegyengettem a méretére. Tetejét lelapítottam.
Sütőtepsibe rakosgattam a megtöltött formákat így egy mozdulattal betoltam a 180°C -ra előmelegített sütőbe a 30 db kifli formát.
Kb. 25 perc alatt megsült.
Formában hagytam kihűlni, majd kifordítottam belőlük.
Zárt dobozban sokáig eltartható.
A kifli formákat olvasztott zsiradékkal kenőecsettel enyhén kikentem és 20 g tészta gombócokat nyomtam a formákba amit elegyengettem a méretére. Tetejét lelapítottam.
Sütőtepsibe rakosgattam a megtöltött formákat így egy mozdulattal betoltam a 180°C -ra előmelegített sütőbe a 30 db kifli formát.
Kb. 25 perc alatt megsült.
Formában hagytam kihűlni, majd kifordítottam belőlük.
Zárt dobozban sokáig eltartható.