Bejelentkezés
Ha már tagja vagy oldalunknak, add meg e-mailed és jelszavad...

e-mail cím:

jelszó:

Elfelejtett jelszó visszaállítása!
Regisztráció

Ha még nem vagy tagja oldalunkak, tölds ki a lenti űrlapot és regisztrájl...

Megértettem és elfogadom a Felhasználási és adatkezelési feltételeket !

Elfelejtett jelszó visszaállítása
Elvesztett jelszó esetén a következő szövegmezőbe add meg a regisztrációkor használt e-mail címedet, majd ellenőrizd az e-mail fiókod a további teendőkért!
Az e-mail kiküldése pár órát is igénybe vehet, kérlek légy türelemmel!
Receptország
RECEPTORSZÁG.HU Receptek a világ minden tájáról
Küldj Receptet!

Darázsfészek

$rating
Kategória: édes süti
|
Alkalom: ünnepi ebéd/vacsora
|
Ország: magyar
|
Hány főnek ajánlod: 6
Darázsfészek recept
Megtekintések: 1356

Hozzávalók:

  • 1 kg finom liszt
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg ráma
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 3 tojás
  • 14 evőkanál cukor

Darázsfészek elkészítése:

A lisztet mély tálba szitáljuk, beleütjük a tojásokat, az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez keverjük. Hozzáadunk még 6 evőkanál cukrot és annyi tejet, hogy könnyű puha tésztát kapjunk. Addig kell dagasszuk amíg a tészta elválik az edény falától. Letakarjuk, meleg helyen egy órát kelesztjük. A diót késsel pici darabokra aprítjuk, és hozzákeverünk 4 evőkanál cukrot. A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindkettőt 2-3 milliméter vékonyra kinyújtjuk, a rámát 2 kanál cukorral felolvasztjuk, és a kinyújtott tésztára kenjük. Megszórjuk a cukros dióval, majd hosszában szorosan feltekerjük. Éles késsel két centiméteres szeletekre vágjuk, vajazott tepsibe helyezzük, letakarjuk fél órára, hogy szépen magában is megkeljen. A diós csigák tetejét megkenjük cukrozott tejjel, előmelegített sütőben 180 fokon süssük. Mikor már kezd a teteje barnulni vegyük ki a sütőből és kenjük meg még egyszer a cukrozott tejjel. 5-6 perc után vegyük ki az aranybarnára sült darázsfészkeket.

Tippek, tanácsok:

Még melegen szedjük ki a tepsiből a kész sütiket, különben a cukros máztól oda fog ragadni. A diót csak annyira kell késsel felaprítani, hogy mindenképpen maradjanak benne kisebb diódarabok, mert ettől lesz különleges a darázsfészek.
A receptet Sándor töltötte fel. Köszönjük neki!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned! Ha még nem vagy tagja az oldalnak, regisztrájl most!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

A feliratkozással automatikusan elfogadod a Felhasználási és adatkezelési feltételeket! Kérlek, csak ennek tudatában iratkozz fel!